Wat kunt u doen tegen daklekkage?

Wat te doen bij een daklekkage?

Tips om een daklekkage te voorkomen

Als het weer wat onstuimiger wordt, is het belangrijk een daklekkage zo goed mogelijk te voorkomen. Zit er bijvoorbeeld een scheurtje in uw dakgoot? Of is er een dakpan verschoven? Dan is de kans groot dat dit na een heftige sneeuwbui, regenbui of storm ernstige schade veroorzaakt! Lees in dit blog handige tips om een daklekkage zo goed mogelijk te voorkomen.

Wat veroorzaakt een daklekkage?

Zware regenval kan leiden tot overgelopen dakgoten. Dit kan vervolgens ernstige schade in huis veroorzaken. De oorzaak van de lekkage hoeft niet groot te zijn. Een kapotte dakpan is vaak al voldoende. Zijn uw dakgoten overlopen? Of is er inderdaad een dakpan gebroken? Vaak is de vervolgschade in huis wel verzekerd. We hebben het dan over strepen en vlekken in het plafond bijvoorbeeld. Let wel, het schadeherstel aan het dak zelf is vaak niet gedekt. Het is echter wel heel belangrijk dat dit goed en zo snel mogelijk hersteld wordt. En wel door een ervaren en bewezen bedrijf.

Zo voorkomt u een daklekkage

Wilt u het risico op ernstige daklekkage zo goed mogelijk verkleinen? Hierbij enkele belangrijke tips:

  • Houd het dak schoon
  • Voer reparaties zo snel mogelijk uit
  • Houd de dakgoten en de afvoer schoon

Het schoonhouden van het dak, de dakgoten en de afvoer is niet alleen belangrijk omdat bladeren, regenwater, mos, algen en ander vuil ernstige schade toebrengt aan het dak. Een schoon en stralend pand oogt namelijk ook gewoon veel charmanter! Wat betreft de reparaties: een kleine beschadiging kan groter worden, met grote schade als gevolg. Schakel eventueel voor zowel de schoonmaak, het onderhoud en een reparatie een specialist in dakonderhoud in.

Hier voldoet een specialist in dakonderhoud aan

Een bewezen bedrijf in dakonderhoud en -reparatie:

  • Is 24/7 in te schakelen
  • Biedt een gratis dakinspectie aan
  • Gebruikt hoogwaardige materialen
  • Voldoet 100% aan Europese Richtlijnen
  • Heeft enkel ervaren en deskundige werknemers in dienst

Heeft u een bedrijf gevonden dat aan deze punten voldoet? Schakel deze onderneming dan in voor het herstellen van uw daklekkage!

Ga op zoek naar een specialist in daklekkage!

Heeft u last van een daklekkage? Schakel direct een specialist in om de schade en de oorzaak snel en vakkundig te verhelpen. Immers, hoe langer u wacht, hoe groter de schade zal worden. Met nog grotere reparaties en daarmee hogere kosten als gevolg. Succes met uw zoektocht naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in daklekkage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *