Insecteneitjes

Insecteneitjes herkennen en verwijderen

Korte cursus insecten herkennen en bestrijden

Er zijn vele insecten op de wereld. Ze zijn er in alle soorten en maten, en sommige vliegen en anderen kruipen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze zes poten hebben. Uitgezonderd de spin. Die tellen hier dan ook niet mee. Wat insecten ook graag doen, is je huis binnenkomen en zich tot een plaag ontwikkelen. Om dat te voorkomen, is het belangrijk dat je insecteneitjes kunt herkennen. Dat leren we je hier. Welkom bij ons verkorte cursus ‘insecteneitjes herkennen en verwijderen’.

Waar insecteneitjes vinden?

Ook jij wil natuurlijk geen insectenplaag in huis. Daarom moet je broedplaatsen leren opsporen om ze te kunnen verwijderen. Maar waar vind je de eitjes? Dit kan per insect verschillen. Een overzicht:

  • Sommige insectensoorten, zoals houtaantastende kevers, leggen hun eitjes in een hetzelfde materiaal. Dat is hun ‘nest’. Uitgekomen larven voeden zich ermee. Je merkt pas dat er eitjes en larven in het materiaal zitten als je schade of vervuiling ziet
  • Andere insecten, bijvoorbeeld stekende insecten, bouwen eerst een nest waarin de koningin eitjes legt. Je ziet de eitjes niet, totdat je het nest open maakt. Dat is best wel linke soep. Laat het nest daarom professioneel bestrijden
  • Sommige insecten zijn niet groter dan vijf millimeter. Hoe vind je dan de eitjes? Die liggen heel vaak in groepjes bij elkaar in samengeklonterde witte bolletjes.

Professional inschakelen om eitjes en insecteneitjes te herkennen

Ook al heb je nu wellicht onze ‘cursus insecteneitjes herkennen’ afgerond. We kunnen ons voorstellen dat je het nog steeds heel moeilijk vind om insecteneitjes te herkennen. Het is namelijk ook niet makkelijk, zeker niet als het om zeer kleine exemplaren gaat. Daarom is het altijd raadzaam om bij het geringste vermoeden op een beginnende insectenplaag een expert in te schakelen Schakel in dat geval een professionele ongediertebestrijder in die de insecten kan herkennen en ze voor je uitroeien. Uiteraard kun je ook met ons contact opnemen. Wij verwijzen je dan snel door naar de expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *