Tips voor rioolstank oplossen in Rotterdam

Tips voor rioolstank oplossen in Rotterdam

Hoe rioolstank oplossen in Rotterdam?

Niemand wilt een rioolstank in zijn of haar woning of bedrijfspand in Rotterdam. Heeft u hier last van? Dan is het van belang dat u deze vieze rioollucht snel laat verhelpen. Niet alleen omdat u zich minder comfortabel voelt als het stinkt in huis of op het werk, maar ook omdat u anders het risico loopt dat u schadelijke stoffen inademt. Maar rioolstank zelf oplossen is niet eenvoudig. U zult namelijk eerst de oorzaak van de vieze lucht moeten achterhalen. Daarom geven we u in dit blog een aantal mogelijke oorzaken van rioolstank met daarbij enkele tips om het probleem ook weer te verhelpen. Lees snel verder en u bent snel weer van die vieze lucht af in Rotterdam.

Rioolstank en rioolvliegjes

Soms gaat rioolstank gepaard met rioolvliegjes. Mocht u hier last van hebben, dan kan een verzakking van de rioolbuis hier de oorzaak van zijn. Maar het kan ook zijn dat de rioolbuis gescheurd is. Als dit het probleem is, kunt u het beste een rioleringsbedrijf of loodgieter inschakelen in Rotterdam. Want u kunt dit probleem niet zelf oplossen. Wacht nooit te lang met bellen, want hoe langer u wacht hoe erger de schade kan worden.

Verstopte leiding

De meest voorkomende oorzaak van een vieze rioollucht is een verstopte leiding. Als u een verstopping in uw leiding heeft, zal het water niet meer goed weglopen in bijvoorbeeld de afvoer, het toilet of de vaatwasser. Met ontstoppingsmiddelen kunt u dit probleem verhelpen. Maar zit de verstopping niet in de leiding, maar in het riool? Dan is het beter dat u een rioleringsbedrijf inschakelt om u van de rioolstank af te helpen in Rotterdam.

Rioolstank als gevolg van lekkage

Een andere mogelijke oorzaak van een rioolstank in uw woning of bedrijfspand in Rotterdam, is een lekkage. Vaak zijn lekkages te herkennen aan wateroverlast, maar een lekkage is niet altijd direct zichtbaar. Als er een vieze rioollucht in uw woon- of werkruimte blijft hangen, kan dit een reden zijn om eens op onderzoek te gaan. Controleer het toilet, de vaatwasser en de wasmachine, want de kans is groot dat u een lekkage aan de afvoer heeft. Maar niet alleen daar kan een lekkage optreden, overal waar waterleidingen zijn. Bekijk dus ook of er wateroverlast is bij de meterkast of cv-ketel. Weet u waar de lekkage zich bevindt? Neem dan contact op met een rioleringsbedrijf of loodgieter. 

Andere oorzaken

Als u niet weet wat de oorzaak van de rioolstank in Rotterdam is, kunt u altijd het beste een rioleringsbedrijf of loodgieter bellen om voor u te kijken. Zij weten precies hoe ze de oorzaak kunnen vinden en zullen voor u de rioolstank oplossen in Rotterdam.

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen? Stel ze via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *